Saccharomyces boulardii

Saccharomyces boulardii to probiotyczne drożdże, po raz pierwszy wyizolowane z owoców liczi przez francuskiego uczonego Henriego Boularda na początku XX wieku. (4) Drożdże te są odporne na oddziaływanie soków żołądkowych, a ich właściwości zostały wielokrotnie potwierdzone badaniami klinicznymi. (1,2)

Źródła:
1. Hochter W, Chase D and Hagenhoff G, 1990, Saccharomyces boulardii in acute adult diarrhea: efficacy and tolerability of treatment. Munchener Medizinische Wochenschrift, 132, 188-192.
2. Zorica M. Tomičić, Radmilo R. Čolović, Ivana S. Čabarkapa, Đuro M. Vukmirović, Olivera M. Đuragić, Ružica M. Tomičić, 2016, Beneficial properties of probiotic yeast Saccharomyces boulardii, Food and Feed Research, 43 (2), 103-110

Publikowane informacje mają charakter wyłącznie informacyjny i nie powinny zastępować indywidualnych konsultacji lekarskich. Zaleca się skonsultowanie z lekarzem lub terapeutą przed rozpoczęciem jakiejkolwiek terapii. Wydawca nie dąży do nawiązania relacji lekarz-pacjent ze swoimi czytelnikami. Nie bierze również odpowiedzialności za wiarygodność, skuteczność lub prawidłowe stosowanie informacji umieszczonych na stronie, ani za ewentualne problemy zdrowotne wynikające z omówionych terapii.

Odkryj produkty zawierające ten składnik